Inlägg

Winternets Mojito

Winternets Mojito

Här följer viktig information för olika äventyr

Mojito föddes på Kuba i början på 1900-talet, troligtvis på den berömda baren, La Bodeguita del Medio i Havanna. Bland andra satt Ernest Hemingway här och sölade.  Vi på Winternet har för er bekvämlighet under lång tid provat oss fram till detta recept.

Winternets Mojito

  • 5 cl ljus rom
  • 2 cl limejuice (ca en halv limefrukt)
  • 2 tsk farinsocker (eller ett par msk sockerlag)
  • Ett par kvistar färsk mynta
  • Sodavatten

Gör så här:

Häll limejuicen i ett högt glas, tillsätt sockret och rör om tills det löser sig. Lägg därefter i den färska myntan, och mosa med lämpligt verktyg. Häll på rom, tillsätt krossad is och fyll upp med sodavatten. Rör om och garnera med någon myntakvist.

Om vädret är taskigt, kör denna film i bakgrunden, då får man feeling!