Inlägg

Google varnar för sajter utan SSL-certifikat

Google varnar för sajter utan SSL-certifikat

Google varnar för sajter utan SSL-certifikat

I Januari 2017 gick Google ut med en uppdatering som innebär att hemsidor med någon typ av inlogg måste ha ett SSL-certifikat. Googles webbläsare Chrome kommer att märka upp sajter som hämtar upp känslig information, som exempelvis lösenord och betalningsuppgifter, utan SSL-certifikat som osäkra.
På de sajter som inte har ett certifikat, kommer det att visas en varningstriangel i adressfältet.

Vad är SSL och varför ska jag ha det?
SSL är ett sätt att kryptera en anslutning ofta mellan en webbläsare och en webbserver. Det betyder att information som skickas mellan en användare och en webbsida är säker. Detta kan exempelvis användas för att skydda inloggningsuppgifter, formulär och betalkortsinformation.

SSL är nu även en rankingfaktor
Google arbetar aktivt med att visa säkra och relevanta resultat på dina sökningar, därför har de nu gått ut med att SSL även är en rankingfaktor. Google vill få alla att byta till HTTPS för användarnas säkerhet, och flaggar för att påverkan på sökresultaten kan bli större i framtiden. 
Enkelt uttryckt, du rankas högre på Google.

Man kan lätt se i adressfältet om en webbsida använder SSL eller inte. Många webbläsare markerar också med en grön markering och en ikon med ett hänglås i adressfältet att anslutningen är krypterad och säker.

 

 

 

Läs mer om SSL-certifikat och ranking 

https://webmasters.googleblog.com/2014/08/https-as-ranking-signal.html

http://searchengineland.com/google-starts-giving-ranking-boost-secure-httpsssl-sites-199446

 

Kontakta oss gärna om ni har frågor eller funderingar!