Quality never goes out of style

Vi har funnits med sedan 1999

Winternet – webbyrå & reklambyrå i ett!

Winternet webbyrå & reklambyrå ligger på Storgatan 31 i Falkenberg. Vi bygger hemsidor i WordPress med fullt integrerad e-handel i WooCommerce, skriver texter och sökordsoptimerar. Design av logotyper, grafiska profiler och trycksaker. Vi tar fram moodboards, färgprover, typsnitt, bilder, skapar annonskampanjer och följer statistik.

Vi har funnits sedan 1999, och har du lust kan du läsa mer om vår resa nedan. Annars kika runt på hemsidan för att se lite mer av vad vi gör och titta gärna på några kundreferenser för att se vad vi gjort för ett urval av våra kunder. Gillar du det vi gör är du alltid välkommen att kontakta oss!

Winternet webbyrå 25 år – the full story

Winternet Webbyrå & Reklambyrå i Falkenberg föddes 1999 i Göteborg, där vi på Viktoriagatan hade vårt första kontor. Ett fint litet krypin som vi delade med SkyltArt. Vi låg vägg-i-vägg med And The Bakery, så dagarna var fyllda med klassisk HTML-kodning till dofterna av nybakade bullar.

Internet var ingen fluga

Vi är spunna ur tiden då den numera klassiska kommentaren ”Internet är en fluga” sattes på pränt. Det var ingen fluga, det var ny teknik som kom att förändra världen på många sätt. Det har varit otroligt spännande att, dels få ha varit med i ett så tidigt skede, och samtidigt, under resans gång, kunnat följa utveckling och teknik. Och hur detta har förändrat människors ändrade vanor och förhållande till internet.

Winternet 1999

I början byggde vi enbart hemsidor. Men ganska tidigt insåg vi att i framtiden kommer det här inte enbart att handla om hemsidor, det här kommer att bli ett av de starkaste marknadsföringsverktygen för många företag.

Så vi adderade vårt andra ben: reklambyrå. Och vi blev Winternet Web & Reklambyrå. Vi ser att allt hänger ihop, och när vi har koll på allt behöver kunden bara gå till ett ställe. Det är när vi lär känna våra kunder och deras verksamheter som vi kan göra ett bra jobb. Vi ser till att alla delar i marknadsföringen hänger ihop och talar samma språk.

Winternet 2024

Webbyrå, reklambyrå och designbyrå – Idag är vi en blandning av webdesigners, webutvecklare, designers och grafiska formgivare. Vi sitter i en härlig vindsvåning i centrala Falkenberg och vår ambition är att arbeta långsiktigt och i nära samarbete med våra kunder.

Vi utvecklar hemsidor och webbplatser i WordPress och E-handelsplattformar i WooCommerce. Design av logotyper, grafiska profiler och trycksaker gillar vi också skarpt. Vi tar fram moodboards, färgprover, typsnitt, bilder och vi sätter strategier för närvaro på sociala medier, vi sätter annonskampanjer och följer statistik.

Från många av våra kunder får vi ett helhetsansvar: från analys, koncept, strategiarbete och planering till design, produktion och utveckling. Och vi gillar när vi kan vara med att påverka helheten och få en röd tråd i hela varumärkesdesignen. Men det spelar ingen roll om det är det lilla företaget eller det stora varumärket, det viktiga är att vi har samma mål och vision.

Våra samarbetspartners

Då alla våra uppdrag är olika och ibland kräver speciella anpassningar har vi ett tungt gäng av samarbetspartners som vi anlitar vid behov. Exempel på några är fotografer, copywriters, filmare, översättare, programmerare, illustratörer
, musiker
, tryckerier och PR-byråer.

Det är ingen mening att vara snygg i mörker

Och så har vi hela tiden marknadsföringstänket med oss, för det är vad det till slut handlar om. Att du blir hittad och framstår på det sätt du vill. Överallt. För det är ingen mening med att vara snygg i mörker.

Vindsvåning i Falkenberg

Vi håller hårt i våra traditioner när det gäller grannar & bagerier. På gatuplan i vårt hus ligger Borgmästargården Kafé & Konditori. Det är ett gammalt hus, ett av Falkenbergs äldsta faktiskt, vilket innebär att ventilationssystemet inte är 100 tätt. Vilket i sin tur innebär att även fast vi sitter i takvåningen, så omges vi alltid av en härlig doft av nybakat. Perfekt för figuren!

Välkommen till oss!

Kontakta oss gärna om vi kan hjälpa er med något.