Så jobbar vi med: Sökordsoptimering (SEO)

SEO - så att du blir hittad

Sökordsoptimering (SEO)

Sökordsoptimering SEO är en av de viktigaste delarna för att hemsidan ska nå hög ranking på Google. För det är där ni vill finnas med. Google älskar text och det behövs mycket och relevant innehåll på varje sida. Det innebär att ni måste veta vart ni vill nå, och att det krävs en hel del jobb för att nå dit. Att få högre ranking på Google tar tid, och det är en långsiktig SEO-strategi. Men det lönar sig.

Sökordsoptimera er webbplats

När ni lanserar en ny webbplats hamnar ni troligtvis ganska långt ner på Google. Så för att öka er ranking måste ni säkerställa att de sökord ni bestämt er för att fokusera på finns med, plus att ni hela tiden jobbar med och följer upp optimeringen.

WordPress och SEO

WordPress är ett av de bästa content management system som finns när det gäller SEO. Genom att optimera titlar, beskrivningar, rubriker och bilder säkerställer ni också att ni presenteras på ett bra sätt i själva presentationen på Google. Så investera tid och pengar på att sökordsoptimera er hemsida. Det kommer att löna sig på många sätt.

Klättra på Google

Google har många regler för hur en hemsida ska vara uppbyggd. Sidan måste exempelvis vara mobilvänlig och ha SSL-protokoll. Det måste även finnas relevant innehåll när det gäller text och bild. Och här finns det inga genvägar. Det är bara med en korrekt byggd hemsida med ett genomarbetat innehåll ni kan klättra.

5 viktiga rankingfaktorer:

Google har över 200 rankingfaktorer som man behöver jobba med för att SEO ska ta fart. Här är några av de viktigaste att ha koll på:

  1. Sökoptimerat och relevant innehåll på hemsidan. Var noga med hur och vad ni skriver. Innehållet ska vara välskrivet, unikt och med genomtänkta sökord – för mycket sökordstäthet kan skada er SEO.
  2. Titel, metabeskrivningar och rubriker. Dessa hjälper Google att definiera vad innehållet på hemsidan handlar om + att det blir lätt för besökaren att snabbt hitta informationen de söker.
  3. Google måste kunna läsa hemsidan rent tekniskt. Sidan ska vara korrekt byggd med genomtänkt och anpassad design, teknik och innehåll.
  4. Snabb laddningstid – I Core Web Vitals bedömer Google användarupplevelsen på hemsidan, som exempelvis laddningstider och prestanda. Har inte sidan laddat klart under 3 sekunder kan ni bli lämnade.
  5. Uppdaterat innehåll – Jobba med hemsidan. Uppdaterar ni aldrig hemsidan åker ni neråt i placering.

Vi hjälper er upp

Vi bygger och optimerar hemsidor och webbutiker i WordPress och WooCommerce. Med rätt SEO kommer ni att nå nya höjder. Slå oss en signal på 0346-923 02 eller mejla oss så hjälper vi er upp!